Trencin neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan Copa Amsterdam. Het eerste elftal van de Slowaakse club veroverde dit seizoen voor het eerst in de historie de landstitel en de landstitel. Met Tscheu La Ling kent Trencin een Nederlandse eigenaar die de visie van de Hollandse school in zijn club probeert te brengen. 

“De feestvreugde van het goede seizoen is is nog steeds aan de gang. Ik ben nu zeven jaar eigenaar van Trencin en we hebben een bepaalde weg ingeslagen waar we nu de vruchten van plukken. We hebben een duidelijke voetbalvisie ontwikkeld die veel doet denken aan de Nederlandse school”, aldus La Ling tijdens het Copa Amsterdam toernooi waar ook Ajax aan deelneemt. La Ling put uit zijn geschiedenis bij de Amsterdamse club. “Ajax speelde in de jaren ’70 het beste voetbal van de wereld. Dat gedachtegoed gebruiken wij in Trencin om dominant en aanvallend te voetballen. We proberen de Ajax-visie te combineren met de Slowaakse werklust. Ik hoop dat we het Ajax van Trencin kunnen worden en succesvol kunnen zijn met het type voetbal dat mensen aanspreekt.”

Met Ryan Koolwijk en Gino van Kessel heeft Trencin twee Nederlandse spelers tot haar beschikking. La Ling is tevreden over de ontwikkeling van de voetballers. “Ryan heeft zich in korte tijd goed aangepast. Gino is een belangrijke speler voor ons. bereidt goals voor en maakt belangrijke doelpunten. Hij heeft een enorme potentie en we zijn druk bezig om hem nog beter te maken”, zegt La Ling over de voetballer die in 2013 namens Ajax topscorer werd van het Copa toernooi. “Het is een mooi toernooi. We deden vier jaar geleden ook mee en we werden dit jaar opnieuw uitgenodigd. Mede vanwege onze reputatie dat onze jeugdteams het goed doen op dit soort toernooien.”

La Ling kijkt met veel plezier naar de A1 van zijn club. Volgens de eigenaar en vice-voorzitter van Trencin komt er een talentvolle lichting aan. “We hebben een aantal nieuwe spelers meegenomen naar dit toernooi. Daar zitten bijvoorbeeld twee jeugdinternationals van Nigeria bij. Door werkvergunningen en dergelijke heeft het wat langer geduurd dan ik had gehoopt, maar als zich aangepast hebben, verwacht ik goede dingen van ze. Er zitten in de A1 veel talentvolle jongens waarvan ik verwacht dat ze het eerste elftal zullen halen.”

Bron foto: Omroep West

Share