Na een seizoen met slechts 186 speelminuten voor Wolverhampton Wanderers wil Paul Gladon (25) bij Heracles pieken in zijn carrière. De spits laat de eenzaamheid achter zich en hoopt in het gemoedelijke Almelo weer van zich te laten horen. ‘Ook dit keer zal ik revanche nemen.’

Paul Gladon had er lang naar uitgekeken: weer voetballen na een jaar dat werd getekend door een gebrek aan speeltijd en plezier bij Wolverhampton. Tijdens de eerste oefenwedstrijd bij Heracles pakte hij dat tegen een selectie van Almelose voetballers meteen weer aardig op. De aanvaller maakte zes doelpunten in één helft en straalde van plezier. De fans van Wolverhampton konden het vast niet geloven. Vol verbazing zagen zij de naam van hun Nederlandse miskoop zes keer op een scoreformulier verschijnen. Vorig seizoen zagen ze hem vooral in zijn eentje op de tribune zitten, nu bleek dat hij wel degelijk doelpunten kan maken als hij de kans krijgt.

In Almelo was het beeld van een juichende Gladon al bekend. De supporters heetten de teruggekeerde spits dan ook van harte welkom, hunkerend naar nieuwe belangrijke doelpunten. Gladon was blij dat ze hem niet vergeten waren, maar nog blijer was hij dat hij weer ergens bij hoorde. In Engeland belandde hij op een zijspoor en was hij vaker alleen dan hem lief was. Alleen in zijn villa, alleen aan het ontbijt op de club en alleen op de tribune. Hij verpieterde zonder mensen en gezelligheid om zich heen. Toch heeft hij geen spijt van zijn Engelse avontuur.

Eigenlijk wilde Gladon vorig jaar zomer helemaal niet weg bij Heracles. Hij voelde zich thuis bij de club en vermaakte zich met Iliass Bel Hassani, Coen Gortemaker en Thomas Bruns. Met hen hoefde hij niet eens af te spreken. Het was standaard dat ze na de training even naar het centrum of naar de bioscoop gingen. Sportief gezien had hij uitzicht op de rol van eerste spits. Voor dat doel had hij het hele seizoen alles gegeven en was hij zo vaak het kantoor van trainer John Stegeman binnengelopen, zo vaak dat zijn coach er gek van werd. Gladon kwam nooit om ruzie te schoppen, maar wel om te laten weten dat hij er ook nog was.

Lees het hele verhaal via een van deze links (achter betaalmuur, later mogelijk hele verhaal op deze site).

VI PRO

Blendle

Share